divendres, 2 de febrer del 2007

Constitució Europea, Presó de Pobles

Comunicat en motiu del referèndum per a la Constitució Europea del 20 de febrer de 2005.


El jovent independentista de La Garriga vol comunicar, des del Casal Independentista i Popular “La República”, el seu rebuig envers el Tractat constitucional europeu que serà votat per referèndum aquest diumenge 20 de febrer.

En primer lloc, volem condemnar el dèficit democràtic que ha representat la redacció d’aquest Tractat, quant a l’absència d’una assemblea constituent en la què pogués participar tot el conjunt de formacions polítiques i, per tant, aportar els diferents punts de vista compresos en la gran diversitat de corrents ideològics existents a Europa. A més, també cal destacar que si s’aprova la Constitució Europea, el Parlament Europeu, de iure, òrgan executiu de la Unió Europea, es veurà mancat de competències polítiques, de facto, igual que a l’actualitat. Per tant, no podem ni tant sols afirmar que es tracti d’un vertader Tractat constitucional.

En segon lloc, rebutgem el fet que la Constitució Europea negui el dret a l’autodeterminació dels pobles d’Europa i, per tant, esdevingui una presó per a totes aquelles nacions que romanen oprimides sota les reixes de les grans burocràcies estatals europees. A més, tampoc pretén oficialitzar el català ni les altres llengües que corresponen a les nacions sense Estat. D’aquesta manera, podem afirmar que un Tractat que nega els drets dels pobles, no es pot considerar de cap manera “europeista” tal com afirma l’esquerra descafeïnada i reformista, així com la dreta conservadora i reaccionària. Per tant, la única realitat és que aquesta Constitució només suposarà més traves per a l’autodeterminació i la consecució de l’alliberament nacional del nostre poble, els Països Catalans.

En tercer lloc, volem denunciar l’empitjorament social que suposarà el Tractat constitucional europeu per a les classes populars. D’una banda, representarà la imposició del sistema capitalista com a únic model econòmic, un sistema que només afavoreix a les classes socials més privilegiades. Per tant, farà de la Unió Europea un projecte de la burgesia per a la consolidació del domini de classe. Tampoc es recolzarà un model de creixement sostenible, ja que es potenciaran les polítiques econòmiques destructives del neoliberalisme. D’altra banda, es perpetuarà la societat patriarcal amb les diferències de gènere i la discriminació salarial que suposa. Per tant, la Constitució Europea només suposarà més precarietat laboral i un notable empitjorament de les condicions de vida per als i les treballadores.

Finalment, cal assenyalar el fet que la Constitució Europea seguirà una política militarista, ja que farà seguir vigent el lligam de la UE amb l’OTAN i, per tant, la seva submissió envers els Estats Units i les seves campanyes militars macabres que atempten contra els drets bàsics dels pobles i persones del món. A més, les forces armades continuaran tenint “el legítimo deber de mantener la integridad territorial” dels estats, cosa que significa la prolongació d’un model militar repressiu contra les classes populars i els drets socials.


Per tant, tenint en compte aquestes raons, ja en tenim prou per fer constatar el nostre rebuig envers l’esmentat Tractat i, per tant, fer una crida a la població de La Garriga perquè el proper diumenge 20 de febrer VOTI NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA.


No a l’Europa dels estats, el capital i la guerra!

Sí a l’Europa dels pobles, els i les treballadores i la pau!

Casal independentista i popular “La República”