divendres, 19 de setembre del 2008

No tanquem el calaix

S’ha acabat la diada i les senyeres i estelades han tornat al calaix; les ganes de cridar independència, sobirania i llibertat també han emmudit fins l’any que ve. L’assemblea de Joves de la Garriga “la República”, que havíem anunciat diversos actes sota el nom de Jornades de Lluita — una lluita per la independència i el socialisme als Països Catalans— volem compartir amb tot el poble les valoracions de les activitats que es van fer des del 4 de setembre fins a la nit del 10 a diferents espais de la Garriga.

La plaça de l’església, l’Auditori, el bar l’Illot, l’Ateneu Popular, el Passeig... van ser els escenaris de la lluita festiva que ens va servir tant de conscienciació i d’aprenentatge com de reivindicació. Vam assistir a una xerrada sobre l’antirepressió amb en Franki de Terrassa i en Jona —un jove de Barcelona que va ser arrestat després d’una manifestació sobre l’habitatge digne—; vam passar el documental del periodista de TV3 David Bassa Terra lliure, Punt final; vam apostar amb molt d’èxit per l’oci alternatiu presentant un espectacle de màgia i un recital poètic; malgrat la pluja es va dur a terme el dinar popular...

Això demostra, tal com dèiem al manifest que va llegir el nostre portaveu i els de l’Esquerra Independentista de la Garriga—la CUP i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans—, el diumenge 7, a la plaça, que l’Assemblea de Joves volem esdevenir un referent: cada cop actuem amb més força i podem fer arribar a més sectors del poble les nostres idees i projectes.
La bona experiència d’enguany ens impulsa a continuar durant el curs, perquè, a més, comptem amb la complicitat de la Coordinadora de l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i baix Montseny que es va presentar a Granollers el 10 de setembre. La lluita ha de ser diària, no silenciem les veus... no tanquem el calaix.


AJLG “LA REPÚBLICA”