dissabte, 15 de març del 2008

Espai alliberat a La Garriga!

Atenció: veïns i veïnes de La Garriga!


Ha arribat l’hora de plantar cara a l’especulació. Ha arribat el moment de dir prou a la destrucció del nostre poble i a la negació dels nostres drets més Essentials com a garriguencs i garriguenques.

Durant molts anys, empreses immobiliàries i constructores han traficat impunement el territori de la Garriga. Han saquejat i destruït el nostre patrimoni històric, urbanístic i natural. Han negat l’accés del jovent a un habitatge digne. Han impossibilitat la capacitat d’autogestió de les entitats, per poder desenvolupar lliurement les seves activitats lúdiques, culturals o reivindicatives en un espai propi.

Tot i això, paradoxalment, a la Garriga, hi ha més de 800 habitatges buits, abandonats, en condicions de degradació i sotmesos a l’especulació urbanística. Habitatges pendents que es revaloritzi el seu preu o d’enderrocar-los per construir-hi pisos que el jovent no podrem pagar mai, o locals que les entitats mai podran llogar.

Per aquest motiu, alliberem aquest espai de les normes del mercat que permeten l’especulació i dels paràmetres dogmàtics de la sacrosanta propietat privada. A partir d’aquest moment, aquest espai passa a pertànyer a tota la població de la Garriga.

Nosaltres ens comprometem a rehabilitar l’espai, a netejar-lo i condicionar-lo, de manera que esdevingui vàlid perquè cadascú pugui desenvolupar-hi les seves activitats i satisfer-hi les seves inquietuds. A més, l’espai sempre es gestionarà de forma responsable i en cooperació amb el veïnat, ja que la finalitat és construir un projecte seriós que doni resposta a la problemàtica de la manca d’espais culturals i lúdics del poble en què tothom en pugui prendre part.

Joves, pares i mares, avis i àvies, veïns i veïnes:
Benvingudes i benvinguts a l’Ateneu Popular de la Garriga!!


Assemblea de l’Ateneu Popular de la Garriga