dimecres, 6 de febrer del 2008

El jovent independentista pren posició davant de la planta de biomassa

Contra l'especulació i la destrucció, defensem el territori!

L'assemblea de joves “ La República ”, davant el projecte de construir una planta de cogeneració de residus a través de l'aprofitament de la biomassa forestal, fem les següents consideracions:

1. Entenem la necessitat de cercar formes alternatives als combustibles fòssils, entre d'altres, per generar energia i així pal·liar el canvi climàtic, fets que ens hi condueix la societat capitalista de consum.

2. És complicat preveure quins efectes adversos o positius implicarà el funcionament de la planta de biomassa, però tant si es tracta de molts costos i pocs beneficis, com de molts beneficis i pocs costos, aquests els haurà d'assumir la població garriguenca.

3. Tenint constància que no és un projecte nou d'aquest any, creiem que hi ha molt poca voluntat per part de l'ajuntament de posar a disposició del poble informació contrastada i elaborada.

4. Veiem la necessitat d'impulsar un procés participatiu vinculant des de l'ajuntament, perquè siguin els habitants de la Garriga els que decideixin si els convenç el projecte i si estan disposats a assumir-ne els costos que pugui comportar.

5. Ens preocupa la possibilitat que la implantació d'aquest projecte consisteixi en una tàctica especulativa per construir als terrenys que esdevindran edificables.

Per aquestes raons exposades, l'Assemblea de joves “ La República ” ens sumem a la “Plataforma contra la incineradora del Congost” i anuncien l'inici d'una campanya contra l'especulació i per la defensa del territori el proper 8 de febrer a les 8 del vespre al punt d'informació juvenil.

Sense informació ni participació: biomassa no!

Contra l'especulació i la destrucció, el jovent defensem el territori!

AJ “ La República ”- membre de la CAJEI