dijous, 10 de setembre de 2009

Crònica de la Xerrada contra el capitalisme

Com anunciaven els cartells i el blog, ahir vam poder gaudir a l’Illot de la xerrada d’un militant d’Endavant (OSAN) sobre les causes de la crisi i en Karim ens va explicar la seva detenció i com funcionen les penes-multa.

El capitalisme en sí mateix, ens explicava el militant d’Endavant, estava condemnat al propi fracàs del sistema des del seu inici pel seu caràcter insostenible, per tant la solució no pot ser superficial sinó d’arrel. És com si tenim un problema cardiovascular, ens exemplificava el ponent, que ens provoca una reacció a la pell i surten taques cutànies i el metge ens cura les taques cutànies. El problema cardiovascular persistirà i continuarà fent malbé el cos fins a destruïr-lo. Actualment, les mesures que es prenen són d’aquests estil, d’aparença, però no de solució real. El problema s’ha de solucionar d’arrel i això vol dir canviar el sistema. Endavant, com l’Esquerra Independentista, aposta pel sistema comunista, i informes internacionals ho verifiquen qualificant el sistema econòmic cubà com uns dels més sostenibles d’arreu del món. Per a més detalls sobre les opinions i propostes d’Endavant premeu el següent enllaç.
En Karim , per altra banda ens va presentar la cara més repressiva de la crisi. La seva detenció, ens explicava, tenia un objectiu únic: donar un avís a aquells o aquelles que decidicin denunciar el sistema capitalista. Després d’una manifestació en Karim, juntament amb uns amics, van ser aturats per agents de paisà de la Guàrdia Urbana amb l’excusa d’una agressió a un vigilant del metro. Al cap d’una estona, després d’uns minuts separat dels seus amics, en Karim és traslladat a dependències policials acusat d’agredir a un Mosso d’Esquadra durant la manifestació. Els atestats de la policia autonòmica i la Guàrdia Urbana es contradiuen, però tot i així en Karim és acusat de fer un salt, i a l’aire, donar tres patades a un antiavalot. Per això li demanen una falta lleu de 400 euros que ha decidit no pagar defensant la seva inocència, i cumplirà una condemna de 50 dies de presó.
L’Assemblea de Joves de La Garriga demana l’absolució immediata i incondicinal del company Karim i de tots i totes les condemades a pena-multa, considerant aquestes com un sistema repressor classista. Només és lliure qui  pot pagar-se la llibertat. I animem a l’acció per la denúncia d’aquests fets.
L’Assemblea de Joves de La Garriga, La República, volem agraïr a l’Illot la cessió de l’espai, encantador com sempre, i donar les gràcies a tota aquella gent que va assistir a la xerrada i animar a continuar construïnt una realitat diferent al nostre poble, una realitat del poble i pel poble.


Assemblea de Joves de La Garriga, La República –CAJEI-