divendres, 2 de febrer del 2007

Manifest 14 d'abril '05

Llegit a la Plaça de l'Església de La Garriga en motiu de la celebració del 14 d'abril, el dia de la República (14-04-2005).



Des del Casal Independentista i Popular “La República”, volem comunicar que avui no és un dia qualsevol. Avui fa 74 anys, es va proclamar la II República, tot expulsant la tirania monàrquica a l’exili i obrint una porta d’esperança per a la classe treballadora i als pobles sotmesos al domini imperialista de l’Estat espanyol. Avui fa 74 anys, aquí mateix, a Catalunya, Francesc Macià proclamava la República Catalana, un somni que seria frustrat.

Com tots sabem, la “flama” de la República va acabar sent un “foc dels encenalls”, ja que després d’una cruenta Guerra Civil, la reacció feixista va acabar ofegant-la amb la mort, l’odi i la venjança.

Després de més de 30 anys de dictadura i d’una falsa transició política, ens trobem aquí, en aquesta suposada democràcia, en què aquells que ens oprimien abans, ho segueixen fent amb l’etiqueta de demòcrates. Són molts els exemples del dèficit democràtic existent en aquest país: lleis xenòfobes com la d’estrangeria, lleis repressores i contràries als Drets Humans com l’antiterrorista, etc.

Per aquest motiu, volem aprofitar aquesta data tant significativa per a fer una crida a la lluita revolucionària, tot conscienciant a la població sobre la necessitat d’assolir l’alliberament social i nacional dels Països Catalans, des del nostre entorn més proper: La Garriga, un poble que no s’escapa de les injustícies que ens imposa el sistema capitalista, començant per l’especulació i, arran d’això, la impossibilitat d’aconseguir un habitatge assequible per a la gran majoria de nosaltres.

També volem retre homenatge a les víctimes republicanes a la Guerra Civil i, d’aquesta manera, recordar la nostra memòria històrica. Com deia Marx: “si no tenim presents els errors del passat, estem condemnats a repetir-los”.


Visca el 14 d’abril! Visca la Terra !

Assemblea del Casal Independentista i Popular “La República”
Lluitant per la independència, construint l’alternativa.