divendres, 2 de febrer de 2007

Comunicat de suport al CSO – Can Calet

Comunicat en motiu del desallotjament del Centre Social Okupat de Can Calet (Les Franqueses), el 24 de maig de 2005.


Des del Casal Independentista i Popular, “La República”, com a organització revolucionària de l’esquerra independentista, volem comunicar el nostre rebuig envers al desallotjament del Centre Social Okupat “Can Calet”.

Can Calet és una masia del s. XIX, situada al sud de Corró d’Avall (Les Franqueses) i ara farà poc menys d’una dècada que fou abandonada pels qui l’habitaven, tot condemnant-la a la demacració de la seva estructura i al rotund oblit. Tanmateix, ara farà uns set mesos, un grup de joves de la comarca va decidir tornar a donar vida a la masia, tot “alliberant-la” i establint entre les seves parets un Centre Social Okupat. Per tal d’això, els joves van haver d’abocar un gran esforç en restaurar la casa i en organitzar un espai on es pogués treballar per al bé comú dels habitants de la comarca, tot realitzant tallers i cursets de tota mena, activitats reivindicatives, festes i concerts, xerrades i debats, etc. I, d’aquesta manera, esdevenint un lloc de trobada per a moltes entitats locals i de la comarca. Aquestes tasques socials han estat, sens dubte, molt favorables i, segons com, indispensables per a la població vallesana, ja que per culpa de l’especulació immobiliària, li és impossible aconseguir un local on reunir-se i desenvolupar les seves activitats assembleàries, culturals i d’oci.

Malgrat això, el passat dimarts 24 de maig a la matinada, les forces d’ordre van aplicar la sentència judicial de desallotjament, tot demostrant, un cop més, quins interessos són els que defensen i a quina classe social estan subordinades. Òbviament, no va faltar la seva violència ni les seves ostentacions de força, duent a terme el clàssic joc de la coacció, amb la finalitat de sembrar la por entre els dissidents del sistema i l’Estat. Després de tot, el nostre moviment ja està acostumat a la constant repressió dels qui custodien maquiavèl·licament la propietat privada i els altres interessos de la classe dominant i, per tant, haver perdut aquesta batalla no ens implica una derrota incondicional. Pel contrari, tot i que el somni de Can Calet s’ha vist esvaït, no representa el final de la nostra lluita i, per tant, treballarem per construir nous somnis que ens facin avançar de mica en mica cap a un futur més pròsper per a la nostra classe i al nostre poble.


La repressió no s’atura, nosaltres tampoc!

Independència i socialisme!

ASSEMBLEA DEL CASAL INDEPENDENTISTA I POPULAR, “LA REPÚBLICA”